17. mai  2019

Det tradisjonelle bildet etter dansinga på Solberg. Frå venstre: Olav, Ingeborg, Berit, Bjørg, Alv Reidar, Svein, Arne, Hjørdis, Torgunn, Live, Marit, Hogne, Ingjerd, Anna (mor til Anne-Lise), Tone, Anne-Lise, Solvor

Vi startet på Mariehaven kl 12.30 med 7 par og Solvor som spilte. Alv Reidar Dale ledet dansen og presentasjonen av dansene.  Vi danset ute og det var godt og varmt. Vi startet med innmarsj og så Feiar frå Vestlandet, Firetur frå Romerike, Ril frå Dønna, Tretur frå Hordaland, Totur frå Holt og Terrassereinlender. Sangdanser: Mellom bakkar og berg, Eg veit ei lita jente, Nordlandsvise, Å kjøre vatten og kjøre ved, og Eg rodde meg ut. Vi takket for oss med pols. Bunadene våre ble presentert mellom musikkdansene og songdansene.
Kl. 13.30 danset vi på Martina Hansens Hospital. Her ble det danset Feiar frå Vestlandet, Firetur frå Romerike og Tretur frå Hordaland.  Sangdanser: Mellom bakkar og berg, Eg veit ei lita jente, Nordlandsvise, Å kjøre vatten og kjøre ved, og Eg rodde meg ut. Vi takket for oss med pols ut. Her ble det servert bløtkake, kransekakestenger,  twist, brus og kaffe. Her hadde vi god tid før neste stopp.
Kl 15.30 var det Vallerhjemmet og kl. 16.30 var det Solberg (Spesialsykehuset for epilepsi (SSE)). Her var det også dans ute. Begge stedene danset vi samme programmet som på Mariehaven, og med presentasjon av våre bunader.
Etter dansingen var alle invitert til Anne-Lise for grilling.
Takk til alle for en fin 17. mai.

Tekst: Ingjerd Torsby

Her er fleire bilde. Alle foto: Tone Eid ©: